Την Δευτέρα 18/09 ανακοινώθηκαν, από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους του φοιτητικού πακέτου (φοιτητικά επιδόματα) για τη χρονιά 2016-17. Ως Προοδευτική Κ.Φ., για ακόμα μια φορά, βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον φοιτητή χρειαστεί την οποιαδήποτε βοήθεια.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη μείωση των δικαιούχων φοιτητών κατά σχεδόν 800 άτομα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κατάλογο των δικαιούχων, κατά την περσινή χρονιά οι δικαιούχοι του Φοιτητικού Πακέτου ήταν 3823, ενώ με βάση τα φετινά αποτελέσματα οι δικαιούχοι είναι μόνο 3053, δηλαδή 770 φοιτητές λιγότεροι.

Ήδη από χθες, φοιτητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που οι γονείς τους είναι άνεργοι, που είναι ακόμα και λήπτες του Ε.Ε.Ε. διαπιστώνουν ότι δεν έχουν εγκριθεί για το φοιτητικό πακέτο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας δεσμευόταν μόλις πριν λίγους μήνες, ότι παρά τη μείωση του προϋπολογισμού που αφορά τη φοιτητική μέριμνα, δεν πρόκειται να μειωθούν οι δικαιούχοι. Δυστυχώς αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι να επαληθεύονται οι ανησυχίες που από πέρσι έχει εκφράσει με τον πιο έντονο τρόπο το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.

Ως Προοδευτική Κ.Φ, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε αυτή τη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται το φοιτητικό κίνημα. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού και των δικαιούχων της φοιτητικής μέριμνας. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να διστάσουμε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα.