Κάτω από το σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων 24-25 Ιουνίου 2017.

Το ΝΑΤΟ απλώνει τα πλοκάμια του στην Ανατολική Μεσόγειο και επεκτείνεται στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς ετοιμάζεται για νέους πολέμους με άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη και κέντρα, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μετατοπίζοντας τη «δομή άμυνας» της στα ανατολικά. Οι ΝΑΤΟϊκοί και απανταχού ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη. Οι πόλεμοι τους, ξεσπιτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους που οδηγούνται στην προσφυγιά. Αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων τους είναι και οι χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους στον υγρό τάφο που ονομάζεται Μεσόγειος. Ο νέος εχθρός που έπλασε το ΝΑΤΟ, η τρομοκρατία, θερίζει το θάνατο και ταυτόχρονα, αποτελεί το άλλοθι για προώθηση των συμφερόντων του Κεφαλαίου σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα η Κύπρος γνωρίζει το τι εστί ΝΑΤΟ από πρώτο χέρι, καθώς το δίδυμο έγκλημα του 1974 φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του.

Γι’ αυτούς τους λόγους ως Δ.Κ.Κ.Φ Προοδευτική Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Συγκέντρωση αύριο Σάββατο, η ώρα 13.00, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλάι των Ελλήνων εργαζομένων και των συμφοιτητών μας ενάντια στο ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης και ακολούθως συναυλία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ανταποκρινόμαστε και σε αυτό το κάλεσμα και καλούμε τον κάθε προοδευτικό νέο και νέα όπως δώσει δυναμικά το παρών του για την ειρήνη στην Κόσμο, την ειρήνη στον Κύπρο, κόντρα στον ιμπεριαλισμό, κόντρα στους πολέμους του, για τη φιλία των λαών και το μέλλον που μας αξίζει.