Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Ιουνίου η Κύπρος υιοθέτησε την απόφαση της Ε.Ε. για κατάργηση των επιπρόσθετων χρεώσεων για κλήσεις από το εξωτερικό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Κύπριοι πολίτες  που ταξιδεύουν  στις 28 χώρες της ΕΕ και τις χώρες του ΕΟΧ* θα καταβάλουν τα ίδια τέλη με αυτά που καταβάλουν στην Κύπρο.  Αυτό αφορά χρεώσεις για κλήσεις, γραπτά μηνύματα και υπηρεσίες διαδικτύου.

Τα πιο πάνω ισχύουν εάν κάποιος φοιτητής βρίσκεται περισσότερο χρόνο στην Κύπρο παρά στο εξωτερικό ή αν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο περισσότερο στην Κύπρο από ότι στο εξωτερικό τότε θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα και να χρεώνεται με τοπικά τέλη.  Αν όμως η παρουσία του είναι μεγαλύτερη στο εξωτερικό (για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων μηνών) από ότι στην Κύπρο, τότε οι χρεώσεις έπειτα από επικοινωνία της εταιρίας με τον πελάτη ενδέχεται να αλλάξουν. Συνεπώς, οι Κύπριοι φοιτητές που εγκαθίστανται στη Θεσσαλονίκη ή και σε άλλους χώρους σπουδών της Ελλάδας ή σε άλλες χώρες της Ε.Ε και του ΕΟΧ, προκειμένου να μην υποστούν οποιαδήποτε ενδεχόμενη περαιτέρω χρέωση, θα πρέπει να προμηθευτούν αριθμό κινητής τηλεφωνίας από τοπικό πάροχο.

 

* Για κλήσεις από Ελληνικούς και άλλους Ευρωπαϊκούς αριθμούς θα ισχύσει απο 15 Ιουνίου.
Από την 1η Ιουνίου ισχύει μόνο για κλήσεις από Κυπριακό αριθμό προς Ευρωπαϊκό ή προς άλλο Κυπριακό αριθμό που βρίσκεται σε χώρα της Ε.Ε.

**Οι 28 χώρες της Ε.Ε και του χώρου ΕΟΧ: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.