Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία και φέτος ξανά τα ίδια και τα ίδια. Πρωτοπορία και ΠΕΟΦ τα κάνουν πλακάκια στην Εφορευτική Επιτροπή και προσπαθούν με διάφορες πρακτικές και δικαιολογίες να κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη διαδικασία των εκλογών.

Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμφοιτητές μας τα ακόλουθα:

 

  • Η ΔΚΚΦ Προοδευτική σήμερα, 16/03/2017, κατάθεσε πρόταση όπως όλοι οι φοιτητές δικαιούνται να ψηφίζουν με Ταυτότητα-Πάσο και Κωδικούς στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Γραμματείας των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τα δίδυμα αδελφάκια της Πρωτοπορίας-ΠΕΟΦ.

 

  • Στη συνέχεια καταθέσαμε πρόταση όπως όλα τα έντυπα που τίθενται υπό αμφισβήτηση, τότε αυτόματα ο φοιτητής θα παραπέμπετε στο Ηλεκτρονικό Σύστημα των Δημόσιων Πανεπιστημίων για επαλήθευση μέσο κωδικών.

Και σε αυτή τη περίπτωση το δίδυμο της Πρωτοπορίας και της ΠΕΟΦ δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

Σήμερα, 16 Μαρτίου 2017 στη Συνεδρία της Εφορευτικής Επιτροπής συζητήθηκαν περαιτέρω τα διαδικαστικά των εκλογών και ιδιαίτερα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων.

 

  • Προτείναμε όπως όλα τα προβλήματα που πρόκυψαν για τα πιστοποιητικά των υποψηφίων, αλλά τελικά πέρασαν από την εφορευτική επιτροπή, όπως καταγραφούν αναλυτικά και να ισχύσουν και για τους ψηφοφόρους.

Πρωτοπορία-ΠΕΟΦ και πάλι διαφώνησαν με τη πρότασή μας και ζήτησαν απλή καταγραφή και όχι να θεωρηθούν ως δεδομένα και για τους ψηφοφόρους.

 

  • Στη σημερινή συνεδρία συζητήθηκε και το ζήτημα των εκλογικών καταλόγων. Η ΔΚΚΦ Προοδευτική πρότεινε όπως όλα τα νέα μέλη που εγγράφτηκαν στη Β’ Γενική Συνέλευση θεωρηθούν αυτόματα μέλη του Συλλόγου και για τις εκλογές, όπως προνοεί το Άρθρο 6 του καταστατικού της ΕΦΕΚ.

Πρωτοπορία-ΠΕΟΦ διαφώνησαν ΞΑΝΑ και καταθέσαν κοινή πρόταση όπως υπάρχουν κενοί κατάλογοι και να εγγράφονται ξανά μέλη, γεγονός αντικαταστατικό που επιπλέον θα δυσχεραίνει τη διαδικασία των εκλογών.

 

  • Ως ΔΚΚΦ Προοδευτικής προτείναμε όπως καταγραφούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ΟΛΩΝ των σχολών και ΟΛΩΝ των δικαιολογητικών αλλά με τη δικαιολογία του ότι είναι ανέτοιμοι το απέρριψαν.

 

  • Αμέσως μετά αντιπροτείναμε όπως η Εφορευτική Επιτροπή μεταβεί την Παρασκευή 17/03/2017 σε όλες τις σχολές και εξασφαλίσει πιστοποιητικά (χωρίς στοιχεία-ανώνυμα) που θα χρησιμοποιούνταν ως πρότυπα για την Εφορευτική Επιτροπή με σκοπό να αποφευχθούν οι εντάσεις και ενστάσεις.

 

Για ακόμα μια φορά Πρωτοπορία και ΠΕΟΦ αρνήθηκαν χωρίς ΚΑΜΙΑ δικαιολογία!

Στη συνέχεια της Συνεδρίας η ΔΚΚΦ Προοδευτική ζήτησε με πρότασή της όπως αναρτηθούν τα πρακτικά της Εφορευτικής Επιτροπής στη σελίδα της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης στο Facebook με σκοπό την ενημέρωση όλων των συμφοιτητών μας. Πρωτοπορία και ΠΕΟΦ αρνήθηκαν και πάλι και αντιπρότειναν όπως δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Δηλαδή, η ΕΦΕΚ να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά που αφορούν τις εκλογές μετά τις εκλογές!

Απορούμε γιατί η στάση αυτή των δύο παρατάξεων; Τι φοβούνται από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών; Ποιο είναι το πρόβλημα να ενημερωθούν δημόσια όλοι οι φοιτητές για εκείνα που γράφονται πριν την ημέρα των εκλογών;

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης ας αναλογιστούν την ευθύνη που τους αναλογεί, ας κριθεί ο καθένας από τις πράξεις του. Εμείς σαν Προοδευτική ποτέ δεν κρύψαμε τις θέσεις μας από τους φοιτητές, ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης.

Στόχος και σκοπός μας ήταν πάντοτε η διασφάλιση της διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας με τον συντομότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Στόχος και σκοπός της Προοδευτικής είναι όλοι οι συμφοιτητές μας να ψηφίζουν χωρίς προβλήματα, χωρίς ουρές, χωρίς ενστάσεις και άλλες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στόχος και σκοπός είναι ΟΛΟΙ οι φοιτητές να ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απρόσκοπτα.

Στις 19 Μαρτίου οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης ας δώσουν απαντήσεις, ας στηρίξουμε εκείνη τη δύναμη της υπευθυνότητας και της αλλαγής. Εκείνη τη δύναμη που αγωνίζεται και διεκδικεί για την ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης που μας αξίζει!

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!