Η Δ.Κ.Κ.Φ Προοδευτική Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τις φασιστικές πρακτικές της ακροδεξιάς παράταξης, της ΠΕΟΦ.

 

Συγκεκριμένα χθες βράδυ (15/02) στέλεχος που είναι στην ηγεσία της ΠΕΟΦ επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηγετικό στέλεχος της ΔΚΚΦ Προοδευτικής Θεσσαλονίκης και τον απείλησε «να μην ξανασχοληθεί με την ΠΕΟΦ και τα στελέχη της και ότι είναι η τελευταία φορά που σου τηλεφωνώ». Ο εν λόγω «κύριος» είναι ηγετικό στέλεχος της ΠΕΟΦ και τηλεφώνησε με τον πραγματικό του αριθμό προς το στέλεχος της ΔΚΚΦ Προοδευτικής για να εκτοξεύσει απροκάλυπτα τις απειλές του.

 

Μάλιστα οι ίδιοι κύριοι τόσο πέρσι πριν από τις εκλογές αλλά και μόλις πριν από δύο μέρες προχώρησαν σε βανδαλισμού και αναγραφή συνθημάτων στο οίκημα της ΔΚΚΦ Προοδευτικής. Αν και αρχικά αποφασίσαμε να μην τους δώσουμε αξία και σημασία φαίνεται ότι δεν το αντέχουν και συνέχισαν με πιο «δραστικά μέτρα» και τηλεφωνικές απειλές.

 

Δυστυχώς η ΠΕΟΦ για ακόμα μια φορά μας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί με τίποτα να αποβάλει το φασισμό από το DNA της. Αυτοί που ιδρύθηκαν ως η συνέχεια του φιλοχουντικού ΕΔΗΚ-Αλλαγή συνεχίζουν με τακτικές άλλων αποχών. Δεν μας προκαλεί έκπληξη σε καμία περίπτωση αυτό, οι ίδιοι φασίστες ήταν, είναι και θα παραμείνουν. Είναι αυτοί που για δεκαετίες μας απειλούν, είναι αυτοί που πριν λίγα χρόνια χτύπησαν σε Γενική Συνέλευση στέλεχος της Προοδευτικής, είναι οι ίδιοι που έριξαν φωτοβολίδα στο οίκημά μας, είναι αυτοί που μια την άλλη προβαίνουν σε βανδαλισμούς στο οίκημα της Προοδευτικής και των άλλων παρατάξεων.

 

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τίποτε δε μας φοβίζει, αλλά αντίθετα τέτοια περιστατικά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Δε λυγίσαμε σε εποχές που μας χτυπούσαν, που πρότασσαν όπλα και τανκς εναντίον μας, δεν πρόκειται να μας λυγίσουν με τραμπουκισμούς και ψευδομαγκιές. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα μας κάνουν να σωπάσουμε, είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν πως τα παρατούμε τόσο εύκολα.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια Δημοκρατική ΕΦΕΚ, που να αγωνίζεται για τη λύση και επανένωση του λαού μας. Που θα παλεύει στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος της Κύπρου για κάθε μας δικαίωμα, την ώρα που άλλοι με ψευτοδικαιολογίες μένουν απαθείς.

Καλούμε τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης να τους απομονώσουν και να στείλουν το μήνυμα ότι ο δημοκρατικός κόσμος, δεν αποδέχεται τέτοιες ενέργειες, ούτε καταλαβαίνει από φασιστικές απειλές. Καλούμε όλους σε αγώνα και συστράτευση στις γραμμές της ΔΚΚΦ Προοδευτικής, κόντρα σε φασίστες και σοβινιστές, κόντρα στους απαθείς, κόντρα σε όσους ντροπιάζουν το φοιτητικό κίνημα.