Συμφοιτητή, συμφοιτήτρια,

Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης και μετά την ακύρωση της Α’ Γενικής Συνέλευσης θέλουμε να επισημάνουμε και να εξηγήσουμε τους λόγους που οδήγησαν συλλογικά την ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης να τηρήσει ΑΠΟΧΗ από την Α’ Γενική Συνέλευση:

  1. 1)  Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζουμε αρχικά ότι καλέσαμε τον κόσμο σε αποχή από τη Συνέλευση που θα στοίχιζε 700 ευρώ. Απορούμε γιατί η ΦΠΚ Πρωτοπορία και η ΠΕΟΦ δεν πραγματοποίησαν τη Συνέλευση με την πρόταση που οι ίδιοι ψήφισαν, έστω και χωρίς τη δική μας παρουσία.
  2. 2)  Ενώ η ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης κατάθεσε 17 ολόκληρες προτάσεις αμφιθεάτρων μέσα σε χώρους Πανεπιστημίων οι οποίοι θα ήταν εντελώς δωρεάν, η ΦΠΚ Πρωτοπορία και η ΠΕΟΦ, με δικαιολογία την ασφάλεια τις απέρριψαν. Η ΦΠΚ Πρωτοπορία αρνήθηκε ακόμα και να δει τις αίθουσες.
  3. 3)  Είναι προκλητικό να απορρίπτουν τις πιο πάνω προτάσεις για λόγους ασφαλείας για τα επεισόδια που έγιναν το 2007 και οι ίδιοι να ζητούν να εξετασθεί η διεξαγωγή της Συνέλευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 2014 έγιναν και εκεί επεισόδια και μάλιστα με τραυματισμό στελέχους της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης.
  4. 4)  Θεωρούμε απαράδεκτο να χρεώνεται ο σύλλογος με 700 ευρώ με επιπλέον τα διαδικαστικά έξοδα για πραγματοποίηση συνέλευσης, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες οικονομικά συνθήκες και καταστάσεις. Την ίδια στιγμή που δεκάδες συμφοιτητές μας αναγκάζονται να ζουν με ψίχουλα, που έχουν γονείς ανέργους, που αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους, που αναγκάζονται να εργάζονται παράλληλα με τη φοίτησή τους.
  5. 5)  Θεωρούμε φασιστικό, να μην λαμβάνονται υπόψη από τη ΦΠΚ Πρωτοπορία και την ΠΕΟΦ, οι συμφοιτητές μας που το Σάββατο 03/12/2016 έχουν εξετάσεις και δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν.
  6. 6)  Θεωρούμεντροπιαστικόοσύλλογοςναμιλάγιαταφοιτητικάθέματαεκτόςτων κατεξοχήν φοιτητικών χώρων, τα Πανεπιστήμια.
  7. 7)  Αποτελεί αντικαταστατική απόφαση η πραγματοποίηση συνέλευσης που ο κάθε φοιτητής θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει εκείνη την ώρα από 1-2 ευρώ για να δικαιούνται να συμμετέχουν στη συνέλευση.
  1. 8)  Υπάρχει ξεκάθαρη πρόνοια του καταστατικού για ανακοίνωση της συνέλευσης τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την πραγματοποίησή της.
  2. 9)  Θεωρούμε εξευτελιστικό να γίνεται δάνειο από τις παρατάξεις στον σύλλογο, δεσμεύοντας τον με οικονομικές υποχρεώσεις (προς τις παρατάξεις!!!) τις οποίες δε θα καταφέρει να εξυπηρετήσει ποτέ.

10) Θεωρούμε αδιανόητο ο σύλλογος να διοργανώνει εκδηλώσεις με μοναδικό σκοπό να πάρουν πίσω τα λεφτά τους η ΦΠΚ Πρωτοπορία και η ΠΕΟΦ.

11) Θεωρούμε ξεπεσμό να ζητάμε αύξηση των φοιτητικών επιδομάτων και να εναντιωνόμαστε στις πολιτικές της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ την ώρα που ο σύλλογος θα πληρώσει 700 ευρώ για Συνέλευση.

12) Την ώρα που συμφοιτητές μας αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους γιατί δεν τα βγάζουν πέρα, εμείς δε δεχόμαστε να τους πάρουμε ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ για Γενική Συνέλευση.

13) Ενώ συμφοιτητές μας δουλεύουν ταυτόχρονα με τις σπουδές τους για να καταφέρουν να σπουδάζουν, εμείς ως αντιπρόσωποί τους δεν συναινούμε να δώσει η Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης 700 ευρώ που για να τα πάρουν άλλοι εργάζονται 2 ολόκληρους μήνες.

14) Οι φοιτητές δεν είναι έρμαια της ΦΠΚ Πρωτοπορίας και της ΠΕΟΦ, που κάθε φορά διαφωνούν και κάθε φορά τα βρίσκουν την ύστατη στιγμή και πάντα κάτω από το τραπέζι σε μεταξύ τους συναλλαγές.

15) Δεν περνά απαρατήρητο για μας ότι η ΦΠΚ Πρωτοπορία για ακόμα μια φορά έκανε τα αδύνατα-δυνατά να μην καταγραφούν τα οικονομικά του συλλόγου των τελευταίων χρόνων. Η Προοδευτική υπόσχεται προς τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης ότι θα επανέλθουμε το συντομότερο για αυτό το ζήτημα.

16) Η ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης ήταν ξεκάθαρη από την αρχή ότι δεν μπορεί να διαθέσει κανένα ποσό αφού δεν το διαθέτει. Καλέσαμε τις παρατάξεις ΦΠΚ Πρωτοπορία-ΠΕΟΦ που έχουν διαθέσιμα ποσά να τα καταθέσουν σε κοινωνικό ταμείο αλληλεγγύης και όχι σε πανάκριβες αίθουσες.

17) Είναι απαράδεκτο ότι ενώ υπήρχαν 4 αίθουσες με μηδενικό κόστος (Πανεπιστήμιο) που ελέγχθηκαν και από την ΠΕΟΦ με την Αναγέννηση, η ΦΠΚ Πρωτοπορία αρνήθηκε καν να τις δει και να τις συζητήσει.

18) Ακόμα και όταν βρέθηκε άλλη αίθουσα με κόστος μόλις 140 ευρώ (με καταγεγραμμένες αδυναμίες) και πάλι η ΦΠΚ Πρωτοπορία αρνήθηκε κάθε συζήτηση για να βρεθεί με συναινετική και συμβιβαστική λύση.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι θέσεις της ΔΚΚΦ Προοδευτικής προέρχονται από τα στελέχη της και τους εκατοντάδες φίλους της παράταξης και μόνο. Όποιος προσπαθήσει να επιρρίψει οποιαδήποτε ευθύνη στην Προοδευτική έχει ξεκάθαρα μικροπολιτικά και παραταξιακά συμφέροντα. Κάνουμε κατανοητό και ξεκάθαρο σε

όλους ότι όποια προσπάθεια στο μέλλον που θα έχει το ίδιο περιεχόμενο θα πάρει την ίδια απάντηση.

Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος. Να απομονώσουν την μοναδική παράταξη που βλέπει τα συμφέροντα των φοιτητών, την Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική Θεσσαλονίκης!

Καλούμε όλους τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης να δώσουν ισχυρή, μαζική, οργανωμένη πολιτική απάντηση! Να συμπορευτούν με τα δικά τους συμφέροντα, να συμπορευτούν με την Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική Θεσσαλονίκης.

Καλούμε λοιπόν σε συστράτευση τους φοιτητές στις μαχητικές γραμμές της ΔΚΚΦ Προοδευτικής. Να μην αφήσουμε ξανά να εμπαίζουν με τον σύλλογο και τη νοημοσύνη των φοιτητών.

Συμφέρον μας, ΜΟΝΟ τα συμφέροντα των φοιτητών!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΑ

*Επιφυλασσόμαστε με αναλυτική ανακοίνωση για το χρονικό των συνεδριών της Ε.Φ.Ε.Κ Θεσσαλονίκης καθώς και τις προτάσεις τις κάθε παράταξης.