Η Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. 33 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Η παράνομη ανακήρυξη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», στις 15 Νοεμβρίου του 1983, ήταν το αποκορύφωμα των διχοτομικών ενεργειών που μεθόδευσε η Άγκυρα και η Τ/Κ ηγεσία, που στόχο είχαν την εδραίωση της διαίρεσης και της κατοχής, συνεχίζοντας τα σχέδια του ιμπεριαλισμού για διαμελισμό της Κύπρου.

Η φετινή επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους βρίσκει το Κυπριακό σε έντονη κινητικότητα, με τις συνομιλίες να βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων και οι τελικές θέσεις που θα καταθέσει η κάθε πλευρά, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πολυπόθητη κατάληξη των συνομιλιών.

Ως Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας στα βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

15102293_1521439104538827_1121447650_o