ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριοι της Πρωτοπορίας

Με τη λέξη ντροπή και μόνο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ανεύθυνη στάση της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των μαύρων επετείων.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, μετά από πρόταση της Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτικής Θεσσαλονίκης, η Φοιτητική Ένωση (Ε.Φ.Ε.Κ.Θ) συνεδρίασε και αποφάσισε όπως καταθέσει στεφάνια την ημέρα του Προδοτικού Πραξικοπήματος, την ημέρα της βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής και τη μέρα του τραγικού ατυχήματος στο Μαρί. Μετά από σχετική πρόταση της Π.Ε.Ο.Φ ψηφίστηκε όπως κατατεθεί στεφάνι και στην πορεία μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.

Όπως αποφασίστηκε, η Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική θα κατέθετε στεφάνι την ημέρα του Πραξικοπήματος, η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία την ημέρα του ατυχήματος στο Μαρί, η Αναγέννηση την ημέρα της Τούρκικης Εισβολής και η Π.Ε.Ο.Φ στην πορεία μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.
Η Αναγέννηση, για δικούς της λόγους, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταθέσει το στεφάνι. Έτσι μετά από πρόταση της ίδιας της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας, η παράταξη της Αναγέννησης έδωσε το χρηματικό ποσό για το στεφάνι στην Φ.Π.Κ Πρωτοπορία, όπως σημειώθηκε και στα πρακτικά της συνεδρίας, μεταθέτοντας έτσι την ευθύνη για την κατάθεση του στεφανιού στην ΦΠΚ Πρωτοπορία.

Όπως δαπίστωσε ο αντιπρόσωπός μας, ο οποίος είχε παρευρεθεί και στις δύο επίσημες εκδηλώσεις για το δίδυμο έγκλημα του 1974, η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία δεν κατάθεσε το στεφάνι της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ ενώ είχε αναλάβει (από μόνη της) την ευθύνη και είχε εισπράξει το ανάλογο χρηματικό ποσό από την Αναγέννηση. Επιπλέον ΚΑΝΕΝΑΣ αντιπρόσωπος της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Ως Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την ανεύθυνη στάση της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας. Για εμάς, η όλη αδιαφορία και ανευθυνότητα αποτελεί προσβολή για τον ίδιο τον σύλλογο και έλλειψη σεβασμού προς τους νεκρούς πεσόντες.

Η παρουσία των αντιπροσώπων του φοιτητόκοσμου της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των χιλιάδων συμπατριωτών μας που θυσίασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν για την ελευθερία του τόπου μας, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η Φοιτητική μας Ένωση, γι’ αυτό άλλωστε και εμείς καταθέσαμε την πρόταση. Η ασυνέπεια της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας, προσβάλει το φοιτητόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Αν η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία αδυνατούσε να δώσει το παρών της, όφειλε εκ των προτέρων να ειδοποιήσει το ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ έτσι ώστε να διευθετηθεί άλλη λύση, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Επιπρόσθετα, δεν μπορεί να παραμείνει απαρατήρητο το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος αντιπρόσωπος των υπολοίπων παρατάξεων, δεν παρευρέθηκε στις 15 Ιουλίου, στο χώρο όπου η ΕΦΕΚΘ κατέθεσε στεφάνι σε όσους Δημοκρατικούς αγωνιστές αντιστάθηκαν στο εγκληματικό προδοτικό Πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών, της ΕΟΚΑ Β΄ και του ΝΑΤΟ, το οποίο άνοιξε τις πόρτες στον Τούρκο κατακτητή. Εμείς ως Δ.Κ.Κ.Φ Προοδευτική δώσαμε το παρών μας σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που πραγματοποιήθηκαν.

Ως Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική Θεσσαλονίκης καλούμε την Φ.Π.Κ Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης να απολογηθεί δημόσια προς όλους τους φοιτητές και να επιστρέψει το χρηματικό ποσό οπου έλαβε για το στεφάνι.
Την ίδια στιγμή, καλούμε ξανά ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης και όλοκληρο τον κυπριακό λαό, να συστρατευτεί στην πάλη για μια Λεύτερη και Επανενωμένη και Ομόσπονδη Κύπρο, με αφέντες τον ίδιο το λαό της!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ