Ως Προοδευτική απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης. Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΦΕΚΘ. Καταθέτοντας προτάσεις και ένα πρόγραμμα διεκδικητικό, καταφέραμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας κατα 1,42% αλλά και να κερδίσουμε ακόμα περισσότερες συνειδήσεις στη μάχη μας για μια ελεύθερη επανενωμένη Κύπρο αλλά και για δημόσια δωρεάν παιδεία.

Δυστυχώς για ακόμα μια χρονιά βρήκαμε απέναντι μας τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ της Πρωτοπορίας και της ΠΕΟΦ που είχαν την πλειοψηφία στην Εφορευτική Επιτροπή και, υιοθετώντας τις ίδιες φασιστικές πρακτικές που ακολουθούσαν και κατά την επταετία 1967-1974, έφραξαν το δρόμο στη Δημοκρατία στερώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφους σε τουλάχιστον 20 φοιτητές που θα στήριζαν Προοδευτική. Κάποτε με κουκούλες και όπλα δολοφονούσαν, τραμπούκιζαν και κτυπούσαν προοδευτικούς-δημοκρατικούς ανθρώπους. Σήμερα, με ακάλυπτα τα πρόσωπα και θράσος, απαγορεύουν σε δημοκρατικούς-προοδευτικούς φοιτητές να ψηφίσουν στερώντας την πρωτιά από την Προοδευτική. Από τη μια η Πρωτοπορία των “ζεστών” πιστοποιητικών, των “τεντών” και των κλεμμένων σφραγίδων και από την άλλη η ΠΕΟΦ των φιλοχουντικών πρακτικών της “ένστασης” στη Δημοκρατία που κληρονόμησε από τους προγόνους της του ΕΔΗΚ-ΑΛΛΑΓΗ, προσπάθησαν να σκοτώσουν αυτό που με αγώνες κερδήθηκε από το 1974 και μετά: την επανατοποθέτηση της ΕΦΕΚΘ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 


Την ίδια στιγμή με το φασιστικό τους θράσος προσπάθησαν να κατηγορήσουν την Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική ότι εκτύπωνε πλαστά έγγραφα σε δωμάτιο που είχε ενοικιάσει στον έβδομο όροφο του Ξενοδοχείου στο οποίο γίνονταν οι εκλογές. Στην πραγματικότητα το δωμάτιο είχε ενοικιαστεί για να στηθεί το εκλογικό επιτελείο της Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτικής. Δηλαδή δωμάτιο που θα λειτουργούσε ως χώρος όπου θα μπορούσαν τα στελέχη της Προοδευτικής να συνεδρίαζαν για την πορεία της ίδιας της παράταξης στις εκλογές. Συγκεκριμένα θα γίνονταν δύο συσκέψεις. Η ώρα 14:00 με την ίδια θρασύτητα, τρομοκρατώντας στέλεχος της Προοδευτικής που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου είχε στηθεί η βάση του εκλογικού επιτελείου, οι εκπρόσωποι της Πρωτοπορίας και της ΠΕΟΦ, αλλά και η εκπρόσωπος της Αναγέννησης (που δεν ήταν στην εφορευτική επιτρόπη) εισήλθαν στο δωμάτειο και έψαξαν ΠΑΝΤΟΥ για να βρουν στοιχεία, κάτι το οποίο ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, γιατί δεν υπήρχε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν ψάξει μέχρι και στην τουαλέτα και στο μπαλκόνι. Εν συνεχεία, η ώρα 14:45 μπούκαραν με φασιστικό τρόπο στο εν λόγω δωμάτιο, ψάχνοντας ΞΑΝΑ για printer! Και πάλι ΔΕΝ βρήκαν τίποτα! Αμέσως μετά, η Προοδευτικη αντιλαμβανόμενη το καθήκον της για την συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας παρέδωσε μπροστά από στελέχη της ΠΕΟΦ και της Πρωτοπορίας τα κλειδιά του δωματίου! Σημειώνεται ότι κατα την διάρκεια του επισοδείου αυτού ΚΑΝΕΝΑ άλλο στέλεχος ή φίλος της Προοδευτικής δεν μπήκε μέσα στο ξενοδοχείο εκτός από τον ξεχωριστό χώρο διεξαγωγής των εκλογών. Ως Προοδευτική δεν θα ανεκτούμε από κανέναν να αμαυρώνει με ψευδείς πληροφορίες την 40χρόνη ένδοξη και καθαρή ιστορία της! Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε νομικά για λίβελο εναντίον οποιουδήποτε (ατόμου ή παράταξης) συνεχίσει να αμαυρώνει και να σπιλωνεί το όνομα της ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ παράταξης στο φοιτητικό κίνημα της Θεσσαλονίκης!

Ως Προοδευτική, καλούμε τον κάθε συμφοιτητή μας να συστρατευθεί μαζί μας μέχρι την πλήρη εκδημοκρατικοποίηση της ΕΦΕΚΘ και των εκλογικών διαδικασιών! Να συστρατευθεί μαζί μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Λεύτερη και Ομόσπονδη Κύπρο, μακριά από εθνικιστικές και φασιστικές νοοτροπίες! Να συστρατευθεί μαζί μας στον αγώνα για δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και δουλειά με δικαιώματα!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΠPOOΔEYTIKH 187 ΨHΦOYΣ 32.30% (+1.42%) 3 EΔPEΣ,
ΠPΩTOΠOPIA 202 ΨHΦOYΣ 34.89% (- 4.06%) 4 EΔPEΣ
ΠΕΟΦ 159 ΨHΦOYΣ 27.46% (-0.57%) 3 EΔPEΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 31 ΨΗΦΟΥΣ 5.35% (+2.90%) 1 ΕΔΡΑ

12674807_964063353686396_1531914108_o