Σε Συνεδρία της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ΦΚΠ Πρωτοπορία ανακάλυψε προβλήματα με τη φοιτητική χορηγία. Όταν η Προοδευτική εδώ και μήνες μιλά για συγκεκριμένα προβλήματα οι Πρωτοπόροι μας χλεύαζαν προβάλλοντας τον εκσυγχρονισμό.

Εκσυγχρονισμός είναι λοιπόν οι 11 σελίδες της αίτησης, οι υπογραφές από τους φοιτητές του εξωτερικού και τους γονείς τους στην ίδια αίτηση (άσχετα να βρίσκονται σε διαφορετική χώρα ή αν έχουν αδέλφια σε άλλους χώρους σπουδών), εκσυγχρονισμός σύμφωνα με την Πρωτοπορία είναι τα δεκάδες δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Ενώ λοιπόν την Πέμπτη έφεραν στην ΕΦΕΚΘ Δελτίο Τύπου χωρίς καμία αναφορά στη προβλήματα, 5 μέρες μετά που τους άνοιξε τα μάτια η Προοδευτική είδαν και αυτοί τα προβλήματα και εφεύραν δέσμευση του Υπουργού για επίλυση.

Η Προοδευτική Θεσσαλονίκης ζήτησε αποστολή επιστολής εκ μέρους της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό με σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων και θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στην επόμενη συνεδρία του συλλόγου. Ενώ η ΦΠΚ Πρωτοπορία ακόμα λαϊκίζει για δήθεν δεσμεύσεις του Υπουργού.

Επιπρόσθετα υπερψηφίστηκαν τα Δελτία Τύπου της Προοδευτικής ενάντια στο όριο αφυπηρέτησης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας των αεροδρομίων και ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς στους διάφορους κλάδους.

Εμείς επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές, γιατί όλους τους αγώνες τους δίνουμε μαζί!