Πέρασε το ψήφισμα αλληλεγγύης της ΔΚΚΦ Προοδευτικής στους αγώνες του Ελληνικού Λαού κατά του Ασφαλιστικού:

Το ψήφισμα:

Η ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης θέλει να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς το ταξικό αυνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας και τους νέους αγώνες που έχει μπροστά του. Ο ελληνικός λαός για ακόμα μια φορά βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και καλείται να βγει στους δρόμους για να υπερασπιστεί όσα του έχουν απομείνει.

Σε τούτο το καθοριστικό σημείο παρακολουθούμε με θαυμασμό τους αγώνες των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και τους ηρωικούς αγρότες που εντείνουν την αντίδρασή τους στον νόμο-λαιμητόμο που προωθείται. Το δικαίωμα στην απεργία και στις κινητοποιήσεις είναι ιερό και το ισχυρότερο όπλο των εργαζομένων

Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχεύουν στην πλήρη εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού και καταπάτηση κάθε δικαιώματός του. Αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές καταδυναστεύουν το μέλλον της νέας γενιάς και οδηγούν χιλιάδες νέους στη ανεργία και στην μετανάστευση.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθούν είναι η ταφόπλακα του κοινωνικού κράτους που θα φέρει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα σε ακόμα πιο δυσμενές σημείο.

Εμείς οι Κύπριοι φοιτητές τασσόμαστε στο πλευρό του Ελληνικού λαού και ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση την απόσυρση του νόμου-λαιμητόμο και την εφαρμογή φοροαπαλλαγών από τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας.

Στέλνουμε το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και τους συμφοιτητές μας ότι οι Κύπριοι Φοιτητές είναι στο πλευρό τους και τους στηρίζουν.