Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την θέληση τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης (NATO RAPID DEPLOYABLE CORPS-GREECE).

Από αυτούς που ευθύνονται για δεκάδες πολέμους, για την δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων, για την δημιουργία δικτατοριών και για τις εκατοντάδες νεκρών μεταναστών στην Μεσόγειο δεν δεχόμαστε να διδάξουν ΚΑΝΕΝΑ μάθημα αλλά ούτε οποιαδήποτε άλλη συνεργασία των Πανεπιστημίων.

Η δράση του ΝΑΤΟ δυστυχώς δεν άφησε απέξω ούτε την Ελλάδα αλλά ούτε και την Κύπρο! Είναι αυτοί που επέβαλαν στον Ελληνικό λαό την επταετή Χούντα! Είναι αυτοί που στέρησαν τα πολιτικά δικαιώματα και εξόρισαν εκατοντάδες αντιδικτατορικούς αγωνιστές. Είναι αυτοί που στην Κύπρο συνεργάστηκαν με τα ντόπια τσιράκια τους και άνοιξαν την πόρτα στον Τούρκο Εισβολέα. Είναι αυτοί που ευθύνονται για την μοιρασμένη Κύπρο, για τα συρματοπλέγματα κατοχής, για την δολοφονία δεκάδων Κύπριων στρατιωτών, για τους δεκάδες αγνοούμενους, για την Κυπριακή Προσφυγιά για την σημαία του μίσους και της κατοχής στον Πενταδάκτυλο. Μαθήματα ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ από τους αίτιους της Κυπριακής Τραγωδίας.
Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική θα σταθούμε στο πλευρό του Μετώπου Σπουδαστών Ελλάδος και των Φοιτητικών Συλλόγων για να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε συνεργασία με τους ΝΑΤΟϊκούς κύκλους. Σαν ΔΚΚΦ Προοδευτική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη διάλυση του ΝΑΤΟ και οποιουδήποτε άλλου στρατιωτικού ιμπεριαλιστικού οργανικισμού!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΓΗ-ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ