Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε την, για πολλοστή φορά, προσπάθεια για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από την Κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Η Κυβέρνηση επαναφέρει το σχετικό νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου στους γιατρούς στα 68 χρόνια παρόλο που το είχε αποσύρει μόλις πριν από λίγες βδομάδες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι απώτερος τους στόχος είναι η καθολική αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια, απλά οι ιατροί αποτελούν το πρώτο τους βήμα. Κάτι τέτοιο άλλωστε πραγματοποιήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια όταν με πρωτοστάτη τον ΔΗΣΥ το όριο αφυπηρέτησης σταδιακά αυξήθηκε από τα 60 στα 63 και μετέπειτα ακόμη και στα 65.

Είναι άξιο απορίας γιατί οι κυβερνώντες επιμένουν τόσο στην εφαρμογή ενός μέτρου που θα πλήξει ξεκάθαρα την νεολαία του τόπου και θα συντελέσει στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Μήπως δεν είναι αρκετοί για τη δεξιά οι 70000 άνεργοι; Δεν τους φτάνει το 40% ανεργίας στους νέους; Πόσους ακόμα θα ωθήσουν στη μετανάστευση για να βρουν δουλειά; Πέραν τούτων η επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης θα πλήξει με σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο τη νέα γενιά αλλά και τους εργαζόμενους, στον τομέα της υγείας

Οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνώντων μας έχουν ήδη οδηγήσει στην εξαθλίωση. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε ξεκάθαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα που θα εντείνουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας. Τασσόμαστε σθεναρά ενάντια στο νομοσχέδιο και καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να εναντιωθούν στην όποια συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.