Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους απεργούς των λεωφορείων ΖΗΝΩΝ. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ΖΗΝΩΝ προχώρησαν σε απεργία, αφού η εταιρία αρνείται να τηρήσει τη συμφωνία που έγινε μεταξύ εταιρίας και εργαζομένων και η οποία προέβλεπε προσωρινές παραχωρήσεις από πλευράς των εργαζομένων σε μισθούς και ωφελήματα για το 2015 και επαναφορά ποσοστού των αποκοπών με την έναρξη του 2016.

Οι εργαζόμενοι της ΖΗΝΩΝ μετά από Συνέλευση αποφάσισαν όπως συνεχίσουν με επ’ αόριστο απεργία για υπεράσπιση της Συλλογικής Σύμβασης και των συμφωνηθέντων.

Ως ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους απεργούς και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, σε όλη τη διαδρομή μέχρι την εξεύρεση λύσης που να δικαιώνει τον αγώνα τους. Για εμάς, τη νέα γενιά, η πίστη και η αφοσίωση των απεργών στην οργανωμένη πάλη και τον οργανωμένο αγώνα αποτελεί παράδειγμα τον αγώνων που θα πρέπει να δίνουμε!

Τέλος, καλούμε όλες τις φοιτητικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης να συμπορευτούμε με τον αγώνα τους, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων κόντρα σε όσους μας θέλουν υποδουλωμένους, άβουλους και απαθείς, απλούς δέκτες των μετωπικών επιθέσεων ενάντια στην εργατική τάξη.