Συμφοιτήτριες, συμφοιτητές,

Ως Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική Θεσσαλονίκης, ακόμη και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επικοινωνήσουμε μαζί σας δημόσια, εξαιτίας της κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί στην Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς οι αυθαιρεσίες των παρατάξεων της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας και της ΠΕΟΦ δεν έχουν ακόμα εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα την παράνομη διαχείριση του Συλλόγου από μεριάς τους. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι τους συνεχίζουν να αγνοούν το κάλεσμα μας για τη δημιουργία ειδικής Επιτροπής με την ισόποση συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ώστε να βγει η ΕΦΕΚΘ από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει ένεκα της μη διεξαγωγής εκλογών για δύο ακαδημαϊκές χρονιές και την εφαρμογή δημοκρατικών διαδικασιών για επαναφορά της ομαλότητας στο Σύλλογο.

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι κατακρατούν παράνομα τις θέσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, αφού εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές και ενεργούν από τότε έξω από τις πρόνοιες του καταστατικού. Από πλευράς μας είχαμε παραιτηθεί από το Δ.Σ. το 2019, όταν δεν πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εκλογές. Το ίδιο έπραξαν και οι εκπρόσωποι της παράταξης του Αγώνα. Πρωτοπορία και ΠΕΟΦ όμως, αποφάσισαν τότε, εντελώς αντιδημοκρατικά, να αυτοδιοριστούν εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο, στάση που διατηρούν μέχρι σήμερα. Είναι έξω από κάθε δημοκρατική άποψη κάποιοι να μην αποχωρούν όταν η θητεία τους τελειώνει και χωρίς ντροπή να παριστάνουν τους εκπρόσωπους των συμφοιτητών τους, ειδικότερα όταν η πλειοψηφία των φοιτητών πλέον στη Θεσσαλονίκη δεν έχει καν ψηφίσει για εκπροσώπους.

Σήμερα επικρατούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την πλειοψηφία των κυπριακών νοικοκυριών και είναι αυξημένες  οι ανάγκες των φοιτητών και οι όποιες μας ενέργειες έχουν στο επίκεντρο αυτές.  Δυστυχώς όμως Πρωτοπορία και ΠΕΟΦ δε θορυβούνται, σφυρίζουν αδιάφορα και μένουν ακλόνητοι στις καρέκλες τους σε ένα Σύλλογο βουτηγμένο στην αδράνεια και τα αδιέξοδα, αντί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας που αγγίζει την ουσία του προβλήματος.

Καλούμε λοιπόν για ακόμη μια φορά τη ΦΠΚ Πρωτοπορία και την ΠΕΟΦ να απαντήσουν θετικά και άμεσα στο κάλεσμα της Προοδευτικής για τη δημιουργία της Επιτροπής! Επίσης καλούμε τους κύπριους φοιτητές της Θεσσαλονίκης σε τέτοιους δύσκολους καιρούς να συστρατευτούν μαζί μας για μια δημοκρατική ΕΦΕΚΘ, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Συνδικαλιστικό Γραφείο
10/12/2020