Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της ΕΔΟΝ Θεσσαλονίκης με παρουσία μέλους της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, συντρόφου Χρυσόστομου Παναγή, ο οποίος προχώρησε σε εκτενή πολιτική ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις στο κυπριακό και την οικονομία. Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη περιοχή μας καθώς και τις εξελίξεις που αφορούν την πρωτοφανή πανδημία του Κορωνοϊού.

Τα μέλη της οργάνωσης που έδωσαν το παρόν τους έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη ακαδημαϊκή χρονιά που πέρασε αλλά και το γεγονός πως για ακόμη μια χρονιά η Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης δεν πραγματοποίησε Β΄ Γενική Συνέλευση και Εκλογές λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο απολογισμός του Τοπικού και Οργανωτικού Γραμματέα όπου έγινε αναφορά στα λάθη, τις παραλήψεις αλλά και για τα θετικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Η Γενική Συνέλευση αποχαιρετά τους συντρόφους που φεύγουν από την Τοπική Οργάνωση και τους εύχεται καλή αγωνιστική συνέχεια.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση υπόσχεται πως τη νέα χρονιά θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για την εκδημοκρατικοποίηση της Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης ώστε να καταφέρει ο Σύλλογος να μπει σε τροχιά διεκδίκησης και αγώνα. Η Τοπική Οργάνωση έδωσε υπόσχεση πως η Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτικής Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα  για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τη νέα Τοπική Επιτροπή, τους αντιπροσώπους για την 27η Συνδιάσκεψη της Προοδευτικής Κ.Φ., προτάθηκαν οι υποψήφιοι για το Φοιτητικό Συμβούλιο. Ακολούθως, η Τοπική Επιτροπή εξέλεξε τη νέα ηγεσία για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Τοπικός Γραμματέας εκλέγηκε ο  Μιχάλης Αγγελή και Οργανωτικός Γραμματέας ο Μάριος Ευαγόρου.