Αντιπροσωπία της Προοδευτικής Θεσσαλονίκης συμμετείχε σήμερα στη διαμαρτυρία της ΚΝΕ έξω από το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας τον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Η οργή και ο αποτροπιασμός εκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο ξεχειλίζει για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός των ΗΠΑ, έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Διαδηλώνουμε συμβολικά μαζί τους και φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ ότι ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που γεννά δυστυχία, ρατσισμό, πολέμους και φτώχεια. Φωνάζουμε δυνατότερα από ποτέ ότι καπιταλισμός φέρνει τον λαό σε ασφυξία!

Η Προοδευτική Θεσσαλονίκης, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, νέους και νέες που τρέφουν γνήσια αντιρατσιστικά αισθήματα, να συστρατευτούν μαζί μας στο μεγάλο αγώνα για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από το σάπιο αυτό καπιταλιστικό σύστημα. Μόνο οργανωμένα και μαζικά μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο κόσμο.