Σύμφωνα με δημόσια δήλωση που προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, αποφασίστηκε παράταση στην υποβολή των αιτήσεων της κρατικής φοιτητικής μέριμνας μέχρι και τις 22 Μαΐου 2020. Θυμίζουμε πως όποια απαιτούμενα έγγραφα δεν μπορούν να υποβληθούν αυτή τη περίοδο, θα ζητηθούν από την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δε μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός πως η παράταση δίνεται μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης παράτασης που είχε δοθεί. Ως Προοδευτική Κ.Φ. είχαμε από τα τέλη του Μάρτη μέχρι και σήμερα τονίσει επανειλημμένα, πως λόγω των συνθηκών που επικρατούν αρκετοί αιτητές δεν θα μπορούσαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για πρακτικούς λόγους και καλούσαμε την ΥΦΜ να δώσει περαιτέρω παράταση. Κάτι που υιοθέτησε και ΠΟΦΕΝ. Παρόλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας ήταν αρνητικό στην όποια παράταση. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε για τέτοια ζητήματα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας για ακόμη μια φορά πιάνεται αδιάβαστο.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε πως πρέπει να αρχίσει άμεσα η εξέταση των όποιων αιτήσεων έχουν κατατεθεί και θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω καθυστέρηση ένεκα της νέας παράτασης.