Ανακοίνωση| 26 Ιουνίου – Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

26 Ιουνίου – Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών δυστυχώς ταλανίζει πολλούς νέους στις μέρες μας, νέοι που γίνονται θύματα των εμπόρων κόβοντας σιγά-σιγά το νήμα της ζωής τους.  Καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές από την μάστιγα αυτή. Κάποιοι το κάνουν από άγνοια, άλλοι νομίζοντας πως θα ξεφύγουν απ’ τα προβλήματα τους και άλλοι πιστεύοντας πως έτσι συμβαδίζουν με την εποχή μας και τα πρότυπα της!

Ζούμε σε μια  κοινωνία που δυστυχώς το σύστημα της, ο καπιταλισμός,  θέλει τα ναρκωτικά για να υπάρχουν νέοι αποχαυνωμένοι και αδρανείς νέοι που δεν θα αντιδράσουν σε οποιαδήποτε πολιτική απόφαση τους επιβληθεί. Συμβάλλοντας την ίδια ώρα στο να πλουτίσουν οι έμποροι και όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το «παιχνίδι» του σάπιου αυτού οικονομικού συστήματος!

Πρέπει όμως ο καθένας μας να καταλάβει πως καμιά διέξοδος δεν βρίσκεται στα ναρκωτικά , καμία λύση δεν μπορούν να φέρουν. Την λύση μπορεί να φέρει μόνο η οργανωμένη πάλη και o ταξικός αγώνας για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και των αιτιών που τα δημιουργούν.

Ως Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική Θεσσαλονίκης, καλούμε τον κάθε συμφοιτητή μας, τον κάθε νέο να κρατηθεί μακριά από τα ναρκωτικά, μακριά από τον θάνατο. Να μείνει μακριά από τις προσπάθειες ορισμένων να  μας πλασάρουν τον τεχνικό διαχωρισμό των ναρκωτικών! Καλούμε την πολιτεία όπως ενισχύσει τα μέτρα για πρόληψη και να πάρει μέτρα κοινωνικής προστασίας που να ενθαρρύνουν την συμμετοχή σε άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα καθήκον μας αποτελεί το να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε πρώην χρήστες που προσπαθούν δίνοντας την δική τους μάχη να ενσωματωθούν και πάλι στην κοινωνία.

Γραφείο Τύπου Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτικής Θεσσαλονίκης

 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ-ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *